EN SL

ČS Posavje bo v času ambasadorstva izvedla kar 18 projektov

ČS Posavje bo v času ambasadorstva izvedla kar 18 projektov

Četrtna skupnost Posavje je v ponedeljek, 6.6.2016, prevzela zeleno ambasadorstvo od Četrtne skupnosti Jarše. Predaja štafete je potekala v zelenem okolju, v Centralnem parku med Glinškovo ploščadjo in Mucherjevo ulico. Uvodoma so otroci iz otroškega pevskega zbora Sovice OŠ Danile Kumar zapeli himno ZPE. 

V pevskem zboru so sodelovali tudi otroci iz mednarodnega programa, ki so se posebej za to priložnost himno Ljubljana. Zate naučili v slovenskem jeziku. Besedo je nato prevzel g. Bojan Hajdinjak, predsednik ČS Jarše, ki je povedal, da so bili ponosni nosilci tega naziva. V treh tednih ambasadorstva so promovirali zeliščarstvo v urbanem okolju ter varovanje okolja z akcijami ozaveščanja glede pobiranja pasjih iztrebkov ter parkiranja avtomobilov na zelenicah. Naslednji nosilki naziva je zaželel obilo uspešno izpeljanih aktivnosti za občane, saj da bo Ljubljana tudi z njihovo pomočjo zaživela s polnim srcem, kot aktualna Zelena prestolnica Evrope.

V nadaljevanju je predsednik ČS Posavje, g. Amir Crnojević, pozdravil vse prisotne. Zahvalil se je vsem, ki so kar eno leto pripravljali aktivnosti, ki sledijo v naslednjih treh tednih. V tem času bodo izvedli kar 18 projektov, ki jih predstavljajo v lično izdelani brošuri ter prisotne vljudno povabil da se jih udeležijo v čim večjem številu.  

 

 

Ponosni smo, da lahko tudi v četrtnih skupnostih pokažemo svoje projekte in aktivnosti."

Besedo je nato predal županu, g. Zoranu Jankoviću. Uvodoma je župan povedal, da je Ljubljana zmagala za generacije, ki šele prihajajo. To, da se na predajah vedno zbere tako veliko število ljudi jasno kaže, da smo Ljubljančanke in Ljubljančani pripravljeni na zelene akcije. Izpostavil je kar dve iz akcije Človek in sicer, da pazimo na čigumije ter da za svojimi hišnimi ljubljenčki pobiramo »pasje bombice«. S temi majhnimi koraki bomo namreč še naprej lahko uživali v našem najlepšem mestu na svetu.

Nato je sledil kulturni del programa  z zborčkom Sovice, pevsko skupino Medenke ter Avsenikovo Golico v izvedbi Matija Novaka. Odprli pa so tudi UNICEF-ovo razstavo Male zelene zgodbe – Punčke iz cunj.

Predsednik ČS Posavje je na koncu vse prisotne povabil na klepet in druženje ob dobrotah lokalnih kmetij, ki jih je pripravil kuhar Klemen Košir.

Preverite dogodke tukaj. Ogled brošure tukaj.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.