EN SL

Detektiv in zmaj – gledališče LPP v mestu za otroke

PREMIERA

Detektiv in zmaj – gledališče LPP v mestu za otroke

PREMIERA

Zanimivost predstave »Detektiv in zmaj - Gledališče LPP v mestu« je, da jo bodo odigrali vozniki Ljubljanskega potniškega prometa, režiral pa jo je priznani režiser in igralec Niko Goršič, ki je dolga leta deloval v Slovenskem Mladinskem gledališču, zadnja leta pa gostuje kot večkrat nagrajeni režiser po celi bivši Jugoslaviji. Kostume bo izdelala izjemna kostumografka, svobodna sodelavka Lutkovnega gledališča, Barbara Stupica. Vozniki nastopajo v dvojicah, člani dnevne ekipe so: Zlato Iskra in Edin Makić, nočne ekipe pa Brane Iskra in Maja Sedej Prosenc. Predstava je namenjena otrokom do 11 leta starosti.

Predstava se tematsko dotika onesnaževanja okolja in kako se le temu izogniti. Govori o vlogi prihodnjih generacij in njihovi odločitvi za zeleno Ljubljano in ponuja v razpravo odločitve posameznikov za vožnjo z avtobusom ali osebnim vozilom. Pomembna rdeča nit so pravila obnašanja v mikro socialnem prostoru mestnega avtobusa. Napeti dialog med voznikom avtobusa in detektivom, ki oba iščeta porednega Ljubljanskega Zmaja, ki po Ljubljani še vedno smradi z ognjem in dimom, gledalce na koncu predstave zapelje do presenetljivega razpleta. Ljubljanski potniški promet tako na humoren in iskriv način, v rimanih verzih in z reperskimi vložki, otroke vabi v svet javnega potniškega prometa, tudi zato, da bi jih poučil o večplastnosti potovanja z javnim potniškim prometom v mestu. Avtorica besedila je Tamara Deu. 

Brezplačno poučno predstavo bodo vozniki LPP odigrali v septembru vsak petek in soboto na Točki. Zate. pred Mestno hišo, sicer pa lahko predstavo za obisk na šoli ali v podjetju naročite na: dogodki@lpp.si. V primeru dežja predstava odpade.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.