EN SL

Družabne igre iz lesa

Družabne igre iz lesa

Tokratni blog Meščanka je za nas napisala Barbara Rudolf, avtorica bloga Pod cvetočo češnjo. 

Današnje dopoldne sem preživela v družbi razigranih in zelo zgovornih prvošolčkov, v Točki. Zate. Točka. Zate. je informacijska točka (dva med seboj povezana lesena paviljona z zeleno streho) Zelene prestolnice Evrope, ki stoji pred mestno hišo v Ljubljani. V njej vsakodnevno poteka raznolik program, ki sledi mesečnim temam zelenega leta. Mesec oktober je posvečen lesu. V okviru dogodkov, posvečenih lesu, sem danes vodila delavnico Izdelovanje družabnih iger iz ostankov in odpadkov lesa. Na sami delavnici smo izdelali 3 igre, in sicer igro spomin, križce in krožce ter puzzle, seveda vse iz lesa. Če bi rad/a doma ustvarjala in preganjala dolgčas s svojim malčkom, so v nadaljevanju opisani zelo preprosti postopki izdelave. Kako izdelaš igro križci in krožci izveš tukaj.

Spomin
Na lesene ploščice (lahko tudi na ploščate kamne) narišeš po dve enaki sličici. Potem ploščice obrneš okrog, da so sličice obrnjene proti tlom, jih premešajo in že lahko igraš igro spomin.

Sestavljenka
Lesene palčke od sladolednih lučk ne zavrzi, ampak jih operi. Za izdelavo sestavljenke jih položi eno poleg druge in nanje narišeš z barvicami, flomastri ali vodnimi barvami sliko. Ko so palčke posušene, jih premešaš in sestaviš sliko.

Iz fotografij je razvidno, da so otroci ustvarjali vsak po svoje, kar je bil tudi namen delavnice. Preden so se vrnili v šolske klopi, smo izdelane igre tudi preizkusili. Jaz sem v njihovi družbi zelo uživala in upam, da kakšno podobno delavnico še ponovimo. Do naslednjič pa le še ustvarjalen pozdrav. 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.