EN SL

Evropski zeleni teden / Green Week

Letos začenjamo v Ljubljani.

Evropski zeleni teden / Green Week

Letos začenjamo v Ljubljani.

Mesto, ki živi v sožitju z okoljem, je mesto, ki nas navdihuje in izpolnjuje.

Zeleni evropski teden je vsakoletno srečanje, ki poteka pod okriljem Evropske komisije in traja pet dni. Osrednja tema je Vlaganje v zeleno prihodnost in njen cilj je, da številni dogodki po vsej Evropi prispevajo k razpravi, kako doseči pametno, trajnostno in vključujočo rast v Evropi.

V Ljubljani v sklopu Evropskega zelenega tedna pripravljamo številne dogodke, najpomembnejši pa bo uradno odprtje Evropskega zelenega tedna. Ta bo 30. maja 2016 ob 10. uri. Odvijali pa se bodo tudi številni partnerski dogodki. 

PROGRAM EVROPSKI ZELENI TEDEN

30. MAJ 2016
Uradno odprtje Evropskega zelenega tedna. Program tukaj. Spremljajte dogodek tukaj.

V popoldanskem času pa se bo odvila akcija 100 SUP-ov po Ljubljanici. Dobimo se na Špici, se skupaj odpravimo do Tromostovja in nato nazaj proti Livadi. Poleg posebnega doživetja, ogleda središča Ljubljane z vodne gladine, skupaj poskrbimo še za čistejšo reko. Med suparje bomo razdelili razgradljive vrečke ter rokavice in supanje združili s čiščenja nabrežja Ljubljanice, v smeri od Livade proti Vrhniki. Več tukaj.

31. MAJ 2016 
Otvoritev razstave fotografa Sebastiãa Salgada v Mestnem muzeju Ljubljana. 

1. JUNIJ 2016
Gozdarski inštitut Slovenije, Ljubljana -Zelena prestolnica Evrope 2016 in Zavod za gozdove Slovenije letos organizirajo 19. Evropski forum za urbano gozdarstvo z naslovom »Urbani gozdovi za prilagodljiva mesta«.
Forum bo odvijal v Ljubljani in Celju, med 31. majem in 4. junijem 2016.

2. JUNIJ 2016 
Na Točki. Zate. bodo med 13. in 17. uro prisotni svetovalci Energetike Ljubljana, ki bodo obiskovalcem svetovali v zvezi z izbiro zanje primernega ogrevalnega sistema, jih popeljali skozi postopke do priključitve na omrežje zemeljskega plina ali daljinskega ogrevanja ter jim predstavili ugodnosti pri financiranju investicije v nov ali prenovljen ogrevalni sistem.

Več o Evropskem zelenem tednu preberite na uradni spletni strani. 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.