EN SL

Face the foliage

Zabavno in kreativno preživljanje prostega časa.

Face the foliage

Zabavno in kreativno preživljanje prostega časa.

Drugi blog v sklopu serije blogov Meščanka je zapisala Živa Javeršek. Vabljeni k branju.

Prosti čas najraje preživljam kje v naravi, ob dolgih sprehodih ali teku in odkrivanju različnih skritih kotičkov, ki jih tudi Ljubljana ponuja ogromno. Zadnje mesece pa sem zelo navdušena nad ustvarjanjem obrazov iz listja in rož, ki jih je moč najti v naravi. Pred nekaj časa že, sem namreč zasledila tujo blogerko, ki je iz materialov, ki jih ponuja narava, ustvarjala obraze. Zdelo se mi je zelo zanimivo in želela sem poskusiti tudi sama. Odpravila sem se na sprehod po poti spominov in tovarištva, medtem pa povsod okoli oprezala za različnimi listi, cvetovi, vejami, kamenčki, skratka čimerkoli, kar bi lahko uporabila kot lase, oči, usta, uhane ali kakšen drug dodatek pri ustvarjanju tako imenovanega „face the foliage“.

V tujini je ta kreativna zadeva požela kar precejšnje zanimanje, pod tagom #facethefoliage pa je zbranih že več kot 5.100 fotografij."

Ko sem se ustvarjanja lotila, sem šele ugotovila, kako zelo zabavno je. Z le majhnimi različnimi postavitvami lahko ustvariš tako različne izraze. Predvsem pa je fino, če lahko prosti čas preživljaš na kreativen način in ob tem izkoristiš tisto, kar ti ponuja narava. Sedaj, ko sem se tega že nekoliko navadila, me vedno bolj vleče v naravo, na dolge sprehode, saj tam lahko najdem „pripomočke“, iz katerih lahko sestavim „face the foliage“.

 

V tujini je ta kreativna zadeva požela kar precejšnje zanimanje, pod tagom #facethefoliage pa je zbranih že več kot 5.100 fotografij. Vedno pogosteje pa opažam tudi obraze, ki jih ustvarjajo Slovenke in vesela sem, ko vidim, da se kreativnost širi in da obraze iz “naravnih sestavin“ ustvarja in se na tak način zabave vse več in več ljudi.

Sedaj pa vstanite izpred računalnika, pojdite na zrak, na Rožnik, Ljubljanski grad ali v Tivoli in napolnite žepe z vsem mogočim listjem, iz katerega boste lahko sestavili svoj prvi "face the foliage". In ne pozabite na #ljzate :)

---

ŽIVA JAVERŠEK

Živa Javeršek živi v Ljubljani in velikokrat jo srečamo, kako na svojem kolesu raziskuje ljubljanske ulice. Sicer je vodja tržnega komuniciranja in odnosov z mediji ter ustanoviteljica lastne blagovne znamke. Več na www.vivasproject.com in https://instagram.com/vivasleathergoods/.

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.