EN SL

Izdelovanje spominkov iz odpadnih materialov

Tokratni blog Meščanka so zapisali v Četrtni skupnosti Rožnik.

Izdelovanje spominkov iz odpadnih materialov

Tokratni blog Meščanka so zapisali v Četrtni skupnosti Rožnik.

V torek, 2.8.2016, je bila izvedena delavnica z naslovom Spominki iz odpadnih materialov. Delavnico je izvedlo Društvo mladih v turizmu v sodelovanju z umetnico Urško Pirc, ki ustvarja pod imenom Črna Z-račka. Delavnica je bila podprta s strani Četrtne skupnosti Rožnik v okviru projektov Zelena prestolnica Evrope 2016.

Zanimanje, predvsem s strani tujih turistov, se je stopnjevalo in hitro se nam je pridružila množica, ki so jo umetniški izdelki iz odpadnih zračnic naravnost navdušili.

Kadar govorimo o trajnostnem turizmu, nikakor ne smemo pozabiti tudi na spominke. Najbolje je, da kupimo tiste, ki jih izdelujejo lokalni proizvajalci, saj s tem prispevamo k ekonomski dobrobiti lokalne skupnosti, hkrati pa so prav taki spominki navadno ekološkega značaja, iz naravnih materialov, kot je npr. les. Vendar tudi spominki iz odpadnih materialov prispevajo k ohranjanju okolja in omejevanju odpadkov. Že Igor Kenk, razvpiti »tat koles« iz Kanade in zapriseženi kolesar, je vse življenje zatrjeval, da je največja ekološka katastrofa, če zavržemo zračnico in je ne uporabimo znova. Enako filozofijo imajo tudi v Društvu mladih v turizmu. S pomočjo zavrženih in preluknjanih zračnic so nam predstavili, na kakšen način se lahko odpadni materiali ponovno uporabijo, in sicer smo lahko obiskovalci sami naredili uporabne spominke – obeske za ključe ter si ogledali, kaj vse se še lahko naredi iz zračnic.

Zanimanje, predvsem s strani tujih turistov, se je stopnjevalo in hitro se nam je pridružila množica, ki so jo umetniški izdelki iz odpadnih zračnic naravnost navdušili. Pridružilo se nam je tudi veliko otrok, ki so ustvarjali skupaj s starši. Piko na i otroškemu veselju pa so dodali podarjeni izvodi Cicibana in Cicizabavnika, ki jih je podarila Mladinska knjiga Založba.

Avtor slik: Andrej Koritnik

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.