EN SL

Lutkovne predstave in vodni eksperimenti, delavnica za družine

Lutkovne predstave in vodni eksperimenti, delavnica za družine

Ali vemo, kje vse se nahaja voda? Ne samo, da jo uporabljamo v vsakdanjem življenju, ampak je tudi del nas, ljudi, živali, rastlin. Veliko se je uporabi za izdelovanje stvari, ki jih uporabljamo vsak dan. Za pollitrsko plastenko za vodo se porabi tri litre čiste pitne vode. Če želimo naučiti naše najmlajše spoštljivega ravnanja z vodo, morajo vodo najprej spoznati. Delavnica in štiri z vodo povezane lutkovne predstavice v organizaciji Mestnega muzeja Ljubljana (v sodelovanju s študentkami izrednega študija predšolske vzgoje na Pedagoški fakulteti UL) bodo potekale med 10. in 13. uro in so primerne za družine z otroki med 2 in 10 let. Kot vsi ostali dogodki v info točki, je tudi ta brezplačen.

Preizkusite se v pranju perila, kot so to počele babice, poskušajte uloviti ribe, oblikujte plastelin tako, da bo plaval na vodi, naučite se zaporedja barv v mavrici ter še mnoge druge z vodo povezane aktivnosti.

Pridružite se nizu štirih z vodo povezanih lutkovnih predstavic, ki jih bodo pripravile študentke izrednega študija predšolske vzgoje na pedagoški fakulteti UL pod mentorstvom dr. Helene Korošec, profesorice za lutkovno in dramsko izražanje:

  • Kdor z vodo varčuje, sam sebi srečo kuje (Sara Gorjanc, Polona Orehek, Erika Borštnar, Ana Zajec)
  • Izpolnjena želja (Doris Avbelj, Nika Vuk, Ana Svoljšak, Mateja Golc)
  • Povodni mož se zaljubi (Nika Spruk, Vanja Štumerger, Tjaša Trček)
  • Deževni oblak (Jasmina Peterle, Beganović Ines, Finžgar Maja, Vrhovnik Nina)

 

 

 

 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.