EN SL

Na Krakovskem nasipu fotografska razstava na temo knjižnic

Na Krakovskem nasipu fotografska razstava na temo knjižnic

Na Krakovskem nasipu v Ljubljani si je od danes mogoče ogledati fotografsko razstavo z naslovom Povsod v mestu, ki jo je v okviru Zelene prestolnice Evrope 2016 postavila Mestna knjižnica Ljubljana. Z razstavo želijo predstavili pestro knjižnično dogajanje, ki ga v ljubljanski knjižnici širijo tudi v mestne parke in na ulice glavnega mesta.

 V Mestni knjižnici Ljubljana stremimo k vedno boljši ponudbi in storitvam za vse Ljubljančane in obiskovalce prestolnice in to je tudi glavno sporočilo razstave."

Mestna knjižnica Ljubljana združuje 35 knjižnic, kjer si uporabniki lahko izposodijo različno gradivo, dobijo informacije ter obiščejo različne brezplačne prireditve in izobraževanja. Knjižnice, ki delujejo znotraj Mestne knjižnice Ljubljana, letno zabeležijo 1,5 milijona obiskov. Vanje je včlanjenih 81.000 uporabnikov, ki si letno izposodijo skoraj pet milijonov enot gradiva. Celotna zbirka, ki šteje več kot milijon in pol enot, se v povprečju izposodi trikrat na leto. Vendar knjižnice, kot so zapisali v Mestni knjižnici Ljubljana, niso le izposojevalnice in dom knjigam, temveč tudi urbani prostori, namenjeni druženju, učenju in branju. Razstava Mestne knjižnice Ljubljana, za katero so dela prispevali fotografi Domen Grögl, Nuša Osredkar, Tadeja Horvat in Jaka Juhant, bo na ogled vse do 19. septembra.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.