EN SL

ne zamudite: zadnji vikend razstave VODA

ne zamudite: zadnji vikend razstave VODA

Razstava VODA, s katero smo opozorili na pomen in bogastvo voda ter z njo tudi proslavili laskavi naziv Ljubljane – Zelene prestolnice Evrope 2016, se izteče v nedeljo, 8. maja 2016. Izkoristite zadnjo možnost ogleda razstave. Za vas bodo vrata odprta v soboto, 7. maja, in nedeljo, 8. maja.

Program razstave Voda v nedeljo, 8. maja 2016:

11.00 Zadnje javno vodstvo po razstavi VODA v slovenščini

12.15 in 17.15 Predavanje Gregorja in Magdalene Aljančič, Jamski laboratorij Tular: Človeška ribica in podzemeljska voda
Slovenski kras je vroča točka svetovne podzemeljske biotske raznovrstnosti, človeška ribica pa eden od najpomembnejših globalnih simbolov naravne dediščine. Varstvo človeške ribice in drugih endemičnih jamskih živali pa ni le poskus zaustavitve izgube biotske raznovrstnosti, je hkrati skrb, s katero se človeštvo mora soočiti: z jamskimi živalmi smo soodvisni od podzemne vode, kot najpomembnejšega vira pitne vode na našem planetu.
Predavanje bo v konferenčni dvorani Mestnega muzeja Ljubljana.

13.00 Zadnje javno vodstvo po razstavi VODA v angleščini

10.00–18.00 Odprta eksperimentalna soba za družine


10.00–18.00 VseVODOved, otroški vodnik po razstavi VODA. Poučen vodnik 6–11 let stare radovedne otroke in njihove družine preko zabavnih in nagajivih nalog popelje skozi razstavo VODA.

Vljudno vabljeni! Vstop v zadnjem vikendu razstave VODA je prost.

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.