EN SL

Pomladna torbica

NAREDI SAM.

Pomladna torbica

NAREDI SAM.

Letošnjo pomlad bo cvetlični vozrec tisti, ki bo eden izmed močnejših, vodilnejših trendov. Za ta letni čas sicer nič kaj presenetljivo, a vseeno se cvetličnega vzorca vedno razveselim. Kot prvih tulipanov na jedilni mizi. Zato sem tokrat preobrazila staro torbico v 'it' kos pomladi.

Potrebujemo:

  • torbico (po možnosti pisemske oblike in iz umetnega usnja ali blaga),
  • veliko rož različnih velikost in barv,
  • sukanec,
  • šivanko in
  • škarje.

 

Izberite torbico, ki ste se jo že malce naveličali, in ki je zaradi svoje obrabljenosti potrebna malce poživitve. Jaz sem izbrala poletno torbico v turkizno modri barvi iz umetnega usnja, ki je dovolj tanko in mehko za šivanje.

Izbrane rože najprej postavimo na torbico in preverimo vzorec in pozicije, kjer naj bi bile prišite. Ko se odločimo za izbrani vzorec, začnemo s šivanjem. Ker se moja torbica ne odpira zgoraj, pač pa je preklopna, sem najprej zašila rože, ki so od zadrge, oziroma odprtine torbice najbolj oddaljene in jih je najtežje doseči. Ko dobro in čvrsto prišijemo vse cvetove, se še enkrat prepričamo, da so dobro in na pravem mestu pritrjeni, se lahko z novo unikatno torbico že považimo. Jaz jo bom nosila tako spomladi – ker bo turkizna barva zelo modna – kot tudi poleti, ko jo bom kombinirala na lahko padajoče poletne obleke.

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.