EN SL

Poseben dan ob prevzemu ambasadorstva v ČS Polje

Poseben dan ob prevzemu ambasadorstva v ČS Polje

Ponedeljek, 10. oktobra 2016, je bil prav poseben dan. Krajani Četrtne skupnosti Polje so namreč praznovali pričetek uporabe prostorov Mestne občine Ljubljana v novem Centru Zalog, prav tako pa je  Četrtna skupnost Trnovo predala zeleno štafeto novi ambasadorki,  Četrtni skupnosti Polje.

Nastopajoči na kulturni prireditvi so dodobra preizkusili novo dvorano za prireditve. Prvi so na odru nastopili Mladi godci s pesmijo Srce Slovenije. Sledil je razigran nastop Pedenjpedkov iz vrtca Pedenjped, dvorano pa je zatem napolnil zvok glasbe orkestra Glasbene šole Moste Polje. Za vrhunske plesne akrobacije so poskrbeli s Šole za nastopanje BAST v sodelovanju z Mladimi zmaji ČMC Zaloga.

V ČS Polje so bili izvedeni številni projekti, dodatne še napovedujemo. 

Obiskovalce prireditve je nagovoril tudi župan Zoran Janković. Uvodoma se je spomnil starega, dotrajanega objekta. Za izgradnjo novega so bili tudi tisti, ki so stari dom gradili. Z generalnim direktorjem SPAR-a, g. Mervičem, sta bila oba enotnega mnenja, da kraj potrebuje tako sodobno trgovino kot tudi prostor za izvajanje aktivnosti in druženje krajanov. Rezultat javno-zasebnega partnerstva med obema je tako ta novi objekt, ki bo krajanom nudil vrhunske možnosti uveljavljanja na športno rekreacijskem, kulturnem, izobraževalnem  in drugih področjih. Nastop otrok in mladine na prireditvi je dokaz, da je bila odločitev za izgradnjo objekta upravičena. Upa, da bodo sedaj, ko objekt stoji in deluje, tudi tisti, ki so njegovi izgradnji nasprotovali, vzeli center za svojega.  Župan je nato naštel še druge projekte, ki so bili realizirani na področju ČS Polje (od ureditve Zaloške ceste do izgradnje kanalizacije). Napovedal je izgradnjo novega oddelka vrtca Pedenjped in apeliral na navzoče krajane, da  pomagajo pri pridobitvi zemljišč za izgradnjo industrijske ceste. Poudaril je še, da bo do konca leta 2018 oziroma do prve polovice 2019 vsaka hiša priklopljena na kanalizacijo. 

Center Zalog je tako postal standard, ki si ga bo želela imeti vsaka ČS. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri realizaciji projekta, navzočim za udeležbo na prireditvi ter nastopajočim. Prebivalcem Zaloga pa je zaželel  prijetno uporabo javnega dela objekta. 

Sledila je predaja replike ZPE in nagovora obeh predsednikov četrtnih skupnosti. Predsednik ČS Trnovo, g. Žiga Oven, je tudi tokrat poskrbel za trajnostno mobilnost. S svetniki ČS Trnovo so se v Zalog pripeljal z novo pridobitvijo Ljubljane – Zelene prestolnice Evrope 2016, električnimi avtomobili – EURBANIPredsednica ČS Polje, ga. Marija Minka Jerebič, je s ponosom prevzela zeleno štafeto ter vse prisotne povabila, naj se jim pridružijo tudi na vseh programih, ki jih bodo izvedli v času zelenega ambasadorstva.

Prireditev so zaključili otroci pevskega zbora OŠ Zadobrova s himno ZPE Ljubljana.Zate. Obiskovalci so se nato preselili v novo rekreacijsko dvorano, v kateri je sledilo prijetno druženje in pogostitev.

Oglejte si video.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.