EN SL

Prebudimo se in spreglejmo, da je vse pozitivno

Prebudimo se in spreglejmo, da je vse pozitivno

Štrbunk in pademo ter se z zvišanim srčnim utripom boleče zakotalimo v tesnobne občutke, razdražljivost, neskončno žalost, ki jo običajno spremljajo cikli negativnih misli in energije. Tako mučni viharji v naša življenja pridejo z razlogom (ni težko biti srečen, ko ni nikakršnih neviht), ker nas želijo predramiti in nas prisilijo, da se zbudimo. Če bomo v njih videli le slabo in se prepustili njhovemu negativnemu toku, se iz situacij ne moremo nič naučiti, vendar se le še bolj potapljamo v globoko morje negativnega.

Še zlasti me privlači zelena barva, zato ji posvetim veliko pozornosti tako, da jo iščem v naravi in v naši zeleni prestolnici, kjer je je veliko!"

Vsaka čustvena bolečina in trpljenje
sta samo opozorili, da živimo v nasprotju z lastno resnico in čas je, da se prebudimo. Prvi korak k prebujanju je ozaveščanje teh občutkov, in ko se zavemo naših sprožilcev, lahko oblikujemo sisteme za premagovanje. Mi nismo žrtve, smo bojevniki! Vsak od nas mora razviti svoje lastne motode za premogovanje negativne energije. Sami moramo najti pot, ki nas bo spretno vodila med življenjem, ki ga živimo, in življenjem, ki bi ga želeli živeti. Najti pot do pozitivne energije, ki daje upanje naši večni sreči in notranjemu miru. Za vse to seveda potrebujemo pogum.

Vsak mora pogumno skreirati svoje načine, ki mu bodo risali bolj rožnate poti in širok nasmeh na obraz tudi v ne tako ljubih situacijah. Sama v svoje vsakodnevno potovanje in učenje, za podporo pozitivni energiji, vključujem naslednja spoznanja:

  • Ves čas ozaveščam resnico, da je čisto vse, kar se mi zgodi, pravzaprav pozitivno, četudi na prvi pogled izgleda grozno negativno. Ko sem to zares ozavestila, se mi grozno negativno niti več ni moglo zgoditi, ker nič ni tako negativnega, da je tako groznega! To vse skreira le naš um. Vse negativno se enkrat izkaže za pozitivno in prej, ko to ozavestimo, manj v življenju trpimo.

  • Za moje srečnejše in bolj produktivne trenutke je pomemben tudi kvaliteten spanec. Pod odejo zlezem že ob desetih zvečer, saj verjamem, da je od takrat in do enih zjutraj spanec najbolj globok in kvaliteten. Zaradi slabega spanja smo čez dan namreč še bolj dovzetni za negativne misli in posledično občutke.
  • V posteljo grem torej s kurami in tako tudi vstanem – zelo zgodaj. Jutra so zame najpomembnejši in najrodovitnejši del dneva, zato ne smem imeti občutka, da se mi mudi. Še v postelji si nadanem nasmeh na obraz in pozitivno pogledam na nov dan. Nato položim obe dlani na trebuh in 10-krat globoko vdihnem vase vse pozitivne misli in izdihnem vse negativne. Po vsem tem se široko pretegnem kot mačka in od vsega zadovoljstva kar še malo zamjavkam ;)!
  • Že zjutraj vadim osredotočenost in sposobnost biti v danem trenutku.  V mislih pretresem seznam stvari, ki jih moram narediti čez dan, nato pa jih vsako posebej začnem uresničevati v polnem zavedanju. Poskušam ne razmišljati vnaprej in se osredotočam le na eno stvar. Med dnevnimi nalogami si večkrat vzamem kratek premor in se posvetim samo naravi. Deset minut na primer zrem v cvetočo češnjo in jo opazujem – vsak cvet posebej. Še zlasti me privlači zelena barva, zato ji posvetim veliko pozornosti tako, da jo iščem v naravi in v naši zeleni prestolnici, kjer jo je veliko!
  • Že zjutraj začnem s svojim ritualom zdravih prehranjevalnih navad, ki me vsekakor osrečujejo, saj se v svojem telesu zaradi njih počutim še bolj vitalno in polno moči. Najprej spijem pol litra mlačne vode v katero stisnem limonin sok, že čez kakšno uro pa si naredim svoj najljubši zeleni smoothie. Tudi čez dan se prehranjujem s pretežno rastlinsko in ekološko pridelano hrano. Poskušam se ne najesti do sitega, ker mi tako prebavljanje vzame preveč energije, hrana pa nam energijo mora dati. Kakšen dan, še posebej, ko sem na morju, se rada tudi gurmansko pregrešim in v tem neznansko uživam.
  • Če imam le čas, se že zjutraj zapodim v naravo, v gozd, na goro, v morje – kamorkoli samo, da je čim bolj divje in premikam svoje ude tako, da jih prijetno utrudim in utrdim. Globoko vdihujem sveži zrak, Naredim nekaj pozdravov soncu, skačem, tečem in se veselim, ker imam to moč giba. Začutim svoje telo in srce, zaslišim naravo in vidim v svojo dušo, ki ji tako lepo ohranjam njeno domovanje zdravega telesa. S tem, ko skrbim za notranjo lepoto, skrbim tudi za zunanjo in obratno. 

  • Vsak del dneva se poskušam zavedati sedanjosti in v njem na polno uživati, vendar se še vedno neprestano premikam naprej, sem v akciji in ne v čakanju. Sem odgovorna do sebe in drugih, se jim nasmehnem, zaželim lep dan. Sprejemam, ne obsojam in pustim drugim biti to, kar so. S tem krpam svoje energijske luknje. Korak za korakom prihajam do svojega bistva in delček po delček spoznavam sebe. Poskušam biti ves čas zavestna in opazujem svoje obnašanje, reakcije in čustva ter delujem v skladu s sama sabo in navodilom svojega srca. Hvaležna za vsak dani trenutek postajam v sebi mirna in do sveta zaupljiva.
  • Gojim veliko veselje do svojih strasti, hobijev, spretnosti, dela ... in to me dela živo!
  • Vsakodnevno poskušam ohranjati svojo energijo s sproščanjem, z minutami tišine, z dvigovanjem na višjo zavest tako, da opuščam stare programe, ki so se toliko let inštalirali vame iz strani okolice. To počnem tako, da se soočam s svojimi občutki in čustvi s postopnimi opuščanjem kakršnihkoli navezav v vsakodnevnem življenju, situacij in odnosov, ki držijo mojo energijo vpeto v miselne projekcije, čustvene rekacije, egotrip, zamero, sovraštvo, razočaranje in vzorce pričakovanj.
  • Izogibam se slabim rutinam in navadam, prevelikemu sanjarjenju, zidanju gradov v oblakih, scenarijem kako bi moralo biti, pričakovanjem do drugih in do sebe, skrbi za jutri in obžalovanje za včeraj. Vse to ubija našo energijo in skozi čas ubije tud nas, zato probajmo spustiti.

Ja, vsak dan preživeti tako ali drugače ni nekaj, kar je samoumevnega po sebi, ampak je nekaj posebnega, ker smo posebni tudi mi v njem. Ko sprejmemo vse kar se nam dogaja kot pozitivno začnemo pravzaprav razumeti smisel življenja. Življenjska pot je kdaj precej trnova, vendar uspeh je že potovanje samo, zato si ne jemljimo vsega tako zelo k srcu ter ne pustimo bodicam, da ga ranijo.

In ne pozabimo – vse je pravzaprav pozitivno – to je resnica!

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.