EN SL

Predstavitev destinacije Kočevje

Predstavitev destinacije Kočevje

Kočevsko, skrivnostni gozd Slovenije

Od 10. do 20. ure bomo spoznavali Kočevsko - trajnostno in zeleno turistično destinacijo, ki predstavlja najbolj ohranjen in zaokrožen gozdni habitat v Evropi. K temu pripomorejo številni pragozdovi ter odgovorno trajnostno ravnanje lokalne skupnosti in države. Ponuja najbolj iskreno doživetje narave ter stik z najrazličnejšimi življenjskimi okolji različnih rastlin in živali. Ob tem pa odločitev za obisk Kočevske pomeni tudi odločiti se za spoznavanje z izjemno bogato zgodovinsko in kulturno dediščino, kjer so se sprejemale najbolj usodne odločitve za obrambo slovenskega naroda v drugi svetovni vojni in času osamosvojitve Republike Slovenije.

Neokrnjeno naravo lahko doživite ob obisku ali pa okusite s Kočevskim gozdnim medom, ki ima zaščiteno označbo porekla, ki jo pridobijo le izdelki najvišje kakovosti na ravni EU.

Reka Kolpa je pravi biser Kočevske. Je odlična za ribiče-muharjenje, v poletnih vročinah pa lahko uživate na njenih brzicah, ki jih premagujete kot plavalec ali pa jo spoznavate skozi njen tok na čolnih.

V Ljubljano bomo pripeljali del kočevskega gozda in naredili prijetno senco na ljubljanskem Mestnem trgu.

Dogodek organizira Zavod za turizem in kulturo Kočevje.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.