EN SL

Predstavitev evropskega projekta SOCIALCAR - carpooling v Ljubljani

v okviru Evropskega tedna mobilnosti

Predstavitev evropskega projekta SOCIALCAR - carpooling v Ljubljani

v okviru Evropskega tedna mobilnosti

Dogodek, ki bo v sredo, 21. septembra, s pričetkom ob 10. uri potekal v Veliki sejni dvorani Mestne hiše, je namenjen predstavitvi evropskega projekta SocialCar ter dosedanjih izkušenj, dobrih praks in priložnosti, ki jih ponuja souporaba osebnih avtomobilov (»carpooling«). 

Projekt SocialCar je evropski projekt programa Obzorje 2020 in se je pričel junija 2015 ter bo trajal do maja 2018. Projekt združuje mesta, občine, regije, razvijalce, programerje pametnih prometnih sistemov, prometne inženirje in uporabnike souporabe vozil iz različnih evropskih držav. Projekt si prizadeva zmanjšati pogostost voženj, kjer se v avtomobilu vozi le ena oseba. 


Rezultat projekta bo mobilna aplikacija za souporabo prevozov. Iskanje prevozov v aplikaciji SocialCar zajema širok nabor alternativnih prevoznih storitev, kot so souporaba avtomobila, javna kolesa, taksi prevoz, deljenje avtomobilov (»carsharing«) in jih povezuje z javnim prevozom. Projekt SocialCar tako omogoča sinergije med ponudniki  običajnih in alternativnih načinov prevoza v Ljubljani in širši regiji.  Vključevanje alternativnih prevoznih storitev v načrtovanje vožnje povečuje ozaveščenost voznikov in potnikov, da lahko del svojega potovanja opravijo na ta način. Za večjo zanesljivost aplikacija zagotavlja podatke v realnem času o dosegljivosti prevozov ter informacije o njihovi rezervaciji.

Organizator je Prometni institut Ljubljana v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana. Promocijski in informativni material bo ves dan na voljo v Točki. Zate. Več o projektu najdete tukaj. Predstavitev bo potekala v okviru Evropskega tedna mobilnosti. 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.