EN SL

Predstavitev projekta Pot dobrot in projekta Urbano čebelarjenje

Predstavitev projekta Pot dobrot in projekta Urbano čebelarjenje

V Točki. Zate. in na stojnici pred njo na Mestnem trgu bo Četrtna skupnost Posavje v sodelovanju s skupino arhitektov (Skupaj na ploščad), ki jo vodita Damjana Zaviršek Hudnik in Boštjan Sojer,  v sredo, 22. junija, med 18. in 19.30. uro predstavila projekta Pot dobrot in Urbano čebelarjenje. Poskusili pa boste lahko tudi lokalno sadje in zelenjavo. Vabljeni! (foto: Marko Klemen Sovree)

Projekt Pot dobrot: lokalni pridelovalci hrane v Savljah, Klečah in na Ježici so velika priložnost za prebivalce soseske Ruski car in Četrtne skupnosti Posavje. V tem delu Ljubljane se je z lahkoto prehranjevati po načelu »z njive na mizo«. Pot dobrot vodi do kmetij, kjer je mogoče kupiti sveže domače pridelke prav tam, kjer so bili pridelani.

Urbano čebelarjenje: v lanskem letu so v ČS Posavje pod vodstvom čebelarja Boštjana Sojerja pričeli urejati in skrbeti za skupnostni panj. Predstavili bodo posebnosti urbanega čebelarjenja in osnovna opravila pri delu s čebelami od meseca maja do točenja medu v mesecu juliju. Med, ki ga pridelujejo v skupnostnem čebelnjaku, so poimenovali »Carski med« in v sebi združuje izbrane okuse cvetlic soseske Ruski car in Četrtne skupnosti Posavje.

 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.