EN SL

Preobrazba starih kavboj

Naredi sam.

Preobrazba starih kavboj

Naredi sam.

Tokrat sem se lotila preobrazbe starih boyfriend kavbojk v popolnoma nov dizajn. Rada se lotevam preobrazbe starih oblačil, jim tako vdahnem nekaj novega življenja in jih uporabim v novih stajlingih in načinih nošenja.

Kavbojke, porisane s češnjevimi cvetovi in belo barvo sem videla na eni spletni strani in v trenutku sem se zaljubila v njih. Ko sem šla podrobneje raziskovati, kje jih lahko kupim, sem ugotovila, da so kavbojke znamke RJP – Rialto Jean Project, ki se specializira v ročnih poslikavah kavbojk. Vse lepo in prav, ampak kavbojke stanejo 500 ameriških dolarjev (tudi zato, ker jih nosi Blake Lively), toliko pa res nisem bila pripravljena zapraviti, zato sem sklenila, da naredim svoje ročno poslikane kavbojke.

Potrebujemo: različne barve za tekstil (bela, svetlo in temno roza, rjava in zelena), 3 čopiče različnih velikosti, stare kavbojke.

poslikava kavbojk
Preobrazba starih kavbojk

Z rezultatom sem zelo zadovoljna, saj imam popolnoma nove in unikatne kavbojke, strošek pa je bil nižji od 20 evrov.  

Želela sem, da kavbojke izgledajo kot da so popackane z belo barvo za pleskanje, zato sem jih najprej pošpricala z dobro prekrivno belo barvo za teksil. Z debelejšim čopičem sem vzela veliko količino barve in jo nato pošpricala na kavbojke. Moja delovna površina je bila jedilna miza, zato sem jo prej dobro zaščitila s polivinilom. Ko se je barva na eni strani posušila (potrebovala je pol dneva), sem nadaljevala z risanjem češnjevih cvetov. Odločila sem se za tri mesta, kjer bom narisala veje in cvetove, kar se je sušilo čez noč.

Naslednji dan sem postopek ponovila na zadnji strani. Ko se je barva dobro posušila, sem kavbojke dobro prelikala, s tem da sem med kavbojkami in likalnikom uporabila cunjo, da se barva ne bi prijela likalne površine. 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.