EN SL

Pripelji srečo v službo

Pot v službo s kolesom.

Pripelji srečo v službo

Pot v službo s kolesom.

V Ljubljani se tudi letos pridružujemo nacionalni pobudi spodbujanja kolesarjenja na delo »Pripelji srečo v službo«, v okviru katere kolesarske trojke in posamezniki beležijo dneve, ko v službo prikolesarijo. Več prekolesarjenih dni v času kampanje kot tistih, ko za prihod na delo izberete drugo prevozno sredstvo, prinaša tudi nagrade.

Vsakodnevna pot v službo je, v nasprotju s pogosto gnečo na cesti in spremljajočo slabo voljo, lahko prijetna izkušnja. Dan lahko začnemo umirjeno, dobre volje in bolj srečni že na poti na delo. Nacionalni projekt Pripelji srečo v službo je namenjen promociji uporabe kolesa kot prevoznega sredstva za pot na delo, z njim pa želijo organizatorji zaposlene spodbuditi k temu, da že pred službo naredijo nekaj dobrega za svoje razpoloženje, telesno pripravljenost, pa tudi za denarnico in za okolje.

Podrobnosti o pobudi najdete na spletni strani www.pripeljisrecovsluzbo.si, kjer se lahko prijavite. Prijave sprejemajo že zdaj, beleženje kolesarskih dni pa bo potekalo od 16. maja do 10. junija 2016.

Ljubljana je kolesarsko mesto, saj nenehno izboljšujemo razmere za to obliko mobilnosti, kar dokazuje tudi število sodelujočih kolesarskih trojk, saj jih je bilo doslej vedno največ ravno iz Ljubljane. Letos smo prvi dve kolesarski trojki vpisali prav sodelavci MOL pod vodstvom podžupana prof. Janeza Koželja in sodelavci veleposlaništva Kraljevine Nizozemske pod vodstvom veleposlanika Barta Twaalfhovna v sklopu Kolesarskega festivala 2016 v Ljubljani »Na kolo – in življenje lepše bo!« 14. aprila 2016.

Ob tem tudi vas pozivamo, da sodelujete v akciji, ki prispeva k izboljšanju kakovosti okolja ter vašega zdravja. Dodajmo še, da se je Ljubljana lani prvič uvrstila tudi na lestvico 20 kolesarjem najprijaznejših mest na svetu. Na »the Copenhagenize Index 2015« je Ljubljana zasedla 13. mesto.  

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.