EN SL

Prireditev "Na vasi je lepo"

Prireditev "Na vasi je lepo"

Tokratni blog v seriji Meščanka je zapisala Marjanca Marn, članica sveta ČS Sostro.

Zbrali smo se na podeželju, na vasi, kjer je lepo in umirjeno zeleno. Lepo je tudi v mestu, še posebej v naši Ljubljani, najlepšemu mestu na svetu, kot večkrat pove naš župan. Ljubljana letošnje leto nosi poseben naziv Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016. To prestižno nagrado je dobila za vsa prizadevanja za izboljšanje okolja, gospodarstva in kakovosti življenja v mestu. Ker smo tudi mi del Ljubljane, smo se v nedeljo, 18. decembra pridružili slovesnostim v okviru ZELENE PRESTOLNICE EVROPE 2016 in v polni dvorani VAŠKE UČNE TOČKE slovesno izpeljali kulturni dogodek v poklon Ljubljani.

Program sta pričela povezovalca Ula in Nik, devetošolca, ki sta po pozdravu vseh prisotnih v dvorani, besedo predala poslancu državnega zbora, Janiju Möderndorferju, ki je v svojem govoru poudaril pomen ljubljanskega podeželja za prestolnico. Uvodni kulturni program so s himno Ljubljana, zate  pričeli prav vsi učenci Podružnične šole Janče in navdušili vse zbrane. V nadaljevanju so nas razveseljevale glasbene zvezde podeželja Grega na violini, Saška na tamburici, prvošolka Ana s prepevanjem, učenci Glasbene šole Bučar in člani harmonikarskega orkestra Bučar. Poleg zelo znanih narodno zabavnih melodij so s harmonikami pričarali pesem Poklon Ljubljani, katere avtor je Simon Bučar. Šolarji so se predstavili še z recitacijo Z Janč smo mi doma ter s poskočnimi plesnimi koraki in poželi večkratne aplavze publike. Zaključni del dogodka je bil namenjen zborovskem petju in  kot vsi, so nas navdušili tudi  člani mešanega pevskega zbora ZORA Jance, ko je iz njihovih ust zadonela pesem Nabuko.

V praznično kulturnem vzdušju smo poklon Ljubljani zaključili z besedami: »Samo skupaj lahko ustvarjamo boljši danes za lepši jutri. Samo z roko v roki med zeleno prestolnico in zelenim podeželjem ustvarjamo pravo kvaliteto življenja. Mesto in vas za vse nas!«

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.