EN SL

Razstava lesenih svetil in okvirjev iz naplavljenega lesa

Razstava lesenih svetil in okvirjev iz naplavljenega lesa

Javor Škerlj Vogelnik izdeluje umetnine izdelane iz naplavljenega in recikliranega lesa, ki ohranja naravno obliko in barvo. Posvečene in navdahnjene pa so predvsem s pravljičnimi svetovi in bitji narave ter elementi Zemlje. Razstava bo v paviljonu Točke. Zate. na ogled do konca meseca.

Panove luči (Panlights) predstavljajo ročno izelane lesene luči, pohištvo in kipe, ki so posvečeni elementarni naravi Zemlje. Izdelani so večinoma  iz naplavljenega lesa ter navdahnjeni in posvečeni pravljičnim bitjem in duhovom narave. Avtor z razstavo opozarja na večdimenzionalni svet Zemeljskega življenja, kjer prebivajo Vile, Škratje, Zmaji, Pani, Vilinci,  ter mnoga druga bitja  na katera smo ljudje v naglici svojih življenj pozabili.  Vračanje k vodi, ognju, zemlji in zraku kot osnovnim gradnikom naših teles in mogočnim inteligencam narave lahko pomaga pri reševanju mnogoterih težav, v katere smo ljudje zašli kot prebivalci tega čudežnega planeta.  Prav tako lahko povezovanje z Zemljo in učenje njenega simboličnega jezika pripomore k iskanju osebnih navdihov,  reševanju konfliktov in prebujanju lastne kreativne moči.

O avtorju:
Javor Škerlj Vogelnik je diplomirani profesor športne vzgoje, ki se v zadnjih 5 letih posveča umetniškemu ustvarjanju iz lesa, gibanju, plesu, poeziji in glasbi. Dokončal je 2 letno izobraževanje iz Geomantije (kot umetnosti, ki se ukvarja z raziskovanjem večrazsežnostnega zemljevida Zemlje) pri akademskem kiparju in UNESCO-vem umetniku za mir 2016 Marku Pogačniku. Postopoma se izobražuje iz plesno terapevtske metode Movement Medicine in Nenasilne komunikacije po Marshallu Rosenbergu. Več informacij je na voljo na www.panlights.com

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.