EN SL

Shape Ljubljana!

Shape Ljubljana!

Tokratni blog je zapisala Barbara Matijašič iz ljubljanske skupnosti Global Shapers. 

Shape it! je projekt ljubljanske skupnosti Global Shapers, ki si želi poziv k trajnostnemu razvoju razširiti tudi med mlade. Skupaj z Mestno občino Ljubljana in nekaterimi privatnimi podporniki, smo se zato odločili za natečaj, ki mlade spodbuja k prijavi idej in predlogov za uresničitev katerih ni potreben prevelik finančni vložkek, naredijo pa lahko veliko spremembo. Do tri zmagovalne projekte bomo nagradili z darilnim paketom uporabnih nagrad in manjšim zagonskim kapitalom, ki bo izbranemu projektu še dodatno omogočil rast.

Kdo pa sploh smo “Shaperji”?
“Shaperji” smo mladi, ki v prvi vrsti čutimo odgovornost do lokalne družbe. Gre za svetovno skupnost, ki jo je l. 2011 ustanovil Svetovni gospodarski forum, in sicer z namenom, da vzgoji novo generacijo svetovnih voditeljev in tako da besedo tudi mladim, saj ti danes predstavljamo že več kot polovico svetovne populacije. Pobuda je bila očitno uspešna, saj je danes po svetu že 459 skupnosti (hubov) in 6444 Shaperjev. V Ljubljani je naša skupnost aktivna od februarja 2015 in člane združujejo predvsem skupne vrednote. Zaupanje, pogum in strast so lastnosti, ki jih vsak izmed nas prišteva med svoje. Zavest, da si želimo poiskati rešitve za ključne družbene in gospodarske izzive pa vizija h kateri stremimo skupaj. Svojo energijo zato usmerjamo v združevanje poslovnega, vladnega in nevladnega sektorja z veliko željo po sodelovanju in spremembah. Ker si želimo izpeljati še več uspešnih projektov, se bodo v času trajanja projekta  Shape it! zainteresirani mladi lahko tudi prijavili v ožjo ekipo ljubljanskih Global Shaperjev.

 

Global Shapers Community Ljubljana

Pridružite se nam na dveh predavanjih, ki jih organiziramo na informacijski točki ZPE 2016."

Shape it!
Svojo projektno idejo, ki bi lahko trajnostno vplivala na razvoj mesta Ljubljane nam posredujte preko obrazca Shape it!, več informacij o pogojih natečaja pa je dosegljivih na uradni spletni strani. V okviru projekta Shape it! bomo v začetku oktobra gostili tudi dve zanimivi predavanji s področja trajnostnega razvoja in etične potrošnje – 10. oktobra se nam pridružite na predavanju “Kaj za vraga je trajnosti razvoj?”, ki ga bo vodil Jan Peloza iz Brez izgovora Slovenija in vodja ljubljanskih Global Shaperjev, 11. oktobra pa vas toplo vabimo na predavanje Žive Gobbo iz Društva za sonaraven razvoj Focus, ki se bo posvetila etični potrošnji. Obe predavanji bosta brezplačni in bosta potekali med 16.00 in 17.30 uro, dobimo pa se v informacijski točki Zelene prestolnice Evrope na Mestnem trgu 1.

Se vidimo!

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.