EN SL

Spalna ploščad

Spalna ploščad

Drsna vrata so zakon. V nekaterih primerih res delujejo. Niso v napoto, kadar so odprta .. no, ja! Dolgo sem mislil, da so okej tudi na garderobni omari, dokler nisem pred letom ugotovil nasprotno. Ja, nekateri pravijo, da je lepo, če je omara zaprta. Jaz pa pravim: “lepe so obleke, ki jih nosim”. Torej, zakaj bi jih skrival. Zakaj je potrebno drsati ta težka vrata omare levo, pa spet desno, medtem ko iščeš pravo barvno kombinacijo in se ti razgled na obleke sproti zapira. “Ma nč”, sm si reku dol jih vrzi. In bivanje v spalnem prostoru je postalo enostavnejše.  

Spalni prostor ob vselitvi in danes.

 No, za piko na i pa mesec za tem iz CPU-ja prinesem dva stranska zvočnika (za 17 eur) iz neke televizije in nosilca le-teh pašeta naravnost v razmake med dilcami palete."

Tisto zimo sem s palet zgradil inventar že za drugo drsališče in nekako sem se “ufural” v paletarstvo. Ostalo je nekaj materiala in tako sem ga pač pospravil v spalni prostor. Torej, ker nič ni za stran sem “tovarniško” omaro z drsnimi vrati vred prodal na internetu za nekaj bankovcev. Že pri premeščanju oblek iz stare omare so mi palete prav prišle in takrat se je začela razvijati ideja, kako zgraditi paleta omaro.

 

Stara in začasna omara.

V barakci zunaj je bil ročaj lopate, ki se je pod težo snega verjetno zlomila. Rešitev je izgledala začasna, vendar pa, kot vedno pravim: “če delaš in misliš dobro, se ti dobro tudi godi. Stvari se ti pač poklopijo”. In ker je reciklaža dobra, se res vedno vse poklopi. Pazi sedaj. Ročaj lopate je ravno toliko dolg, kolikor meri daljši del “tovarniškega” regala montiran na skrajne zunanje linije zgornjih stranskih palet. Ko zložim palete eno na drugo, da nadaljujem gradnjo omare v višino, se mi v vlogi še dveh polic poklopita dva krajša dela omenjenega regala na millimeter natančno in noge palet služijo kot nosilci omenjenih polic. No, za piko na i pa mesec za tem iz CPU-ja prinesem dva stranska zvočnika (za 17 eur) iz neke televizije in nosilca le-teh pašeta naravnost v razmake med dilcami palete. Zvočnik sem seveda pobarval z rjavo, ker srebrna pač ne izgleda.

Omara med gradnjo, z oblekami in zvočnik.

Dobro. Ostane še nekaj palet …

Ne vem, kako vi to počnete, ampak jaz z roko likam in zlagam perilo na postelji. Z leti je bilo v hrbtu čutiti nekaj bolečine ob zlaganju zadnjih kosov in v dobro tega se je pač poklopilo, da je postelja, ki sem jo zgradil iz ostalih palet zrasla na višino 88 cm. Zdaj zravnano uživam, ko se ukvarjam s perilom. Torej, dve celi euro paleti navržeta 160 x 120 cm površine. Ko drugi dve skrajšaš za 40 cm, dobiš še eno površino v izmeri 160 x 80 cm. Vse skupaj z odpadnimi dilcami in nekaj vijaki povežeš v celoto 160 x 200 cm. Za noge lahko uporabiš tudi kaj drugega, ali pa po širini odrežeš euro paleto za 1/3 in tako v svojem ležečem stanju ostali 2/3 opravljata delo nog omenjene spalne ploščadi. Pravzaprav že sama ploščad nudi zračnost ležišču, vendar pa višina poleg ravne drže v mojem primeru omogoča tudi sesanje pod posteljo. Pri vzglavnem delu sem montiral kos stare postelje, ki sem ga zaradi pomanjkanja slikarskih površin nekoč poslikal. 

Nekega dne sem z belo pobarval tudi vrata, ki vodijo v kotiček za skladiščenje likovnih izdelkov, sesalca in nekaj športnih rekvizitov. Po kotih prostor krasijo skulpture zgrajene iz odpadnih materialov. To je “kontrabasist” iz serije : ljubljanski postopači :, narejen izključno iz odpadnih delov koles. Da lažje brenka, ga z nasprotne strani zapeljuje del ženskega “telesa” in nekaj ostankov avtomobila - skulptura iz serije : avtomobilska industrija :. Spet blizu je manjši kipec, brez posebnega imena in v zadnjem kotu skoraj nevidni svetlobni objekt, ženski akt v svoji abstrakcijski obliki iz pleksi ostankov, ki v nočnem času zažari v soju rdeče.

Tako, toliko o spalnem prostoru. Do naslednje objave kopalnica verjetno še ne bo, četudi lepo napreduje, zato vas peljem skozi predsobo številka 2 na vrt. 

 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.