EN SL

Zelena ambasadorka postala ČS Dravlje

Zelena ambasadorka postala ČS Dravlje

V petek, 28. oktobra 2016, je Četrtna skupnost Polje zeleno štafeto predala novi ambasadorki, Četrtni skupnosti Dravlje. Dogodek so odprli otroci OŠ Miška Kranjca s svojim pevskim nastopom. Sledil je pozdravni nagovor svetnice ČS Dravlje, Mine Lunder. Napovedala je tri tedne konstruktivnega sodelovanja in vrsto dogodkov, ki so jih pripravili v sodelovanju z društvi in ostalimi sodelujočimi.

V nadaljevanju je Nataša Jazbinšek Seršen, vodja Oddelka za varstvo okolja MOL, pozdravila vse prisotne. Povedala je, da je MOL že v letu 2014 pričela z intenzivnimi pripravami za letošnje leto, ko je Ljubljana Zelena prestolnica Evrope. Zadali smo si cilj, da bomo vsi del te velike in enkratne zgodbe in da bomo vsi Ljubljančani vedeli, kaj pomeni ta laskavi naziv. S pomočjo šol, vrtcev, nevladnih organizacij, zavodov, društev in seveda četrtnih skupnosti nam je to tudi uspelo. Smo na pravi poti, da ohranimo naš planet za naše zanamce. Nataša Jazbinšek Seršen je še poudarila, da čeprav se leto 2016 izteka, bo Ljubljana za vselej ostala Zelena prestolnica Evrope.

Nato je sledila predaja štafete ZPE. Predsednica ČS Polje, mag. Marija Minka Jerebič, meni, da morajo biti četrtne skupnosti zelene ambasadorke ves čas. V svojih treh tednih so v ČS Polje pripravili vrsto zanimivih dogodkov in predavanj. Vse to jih je še bolj povezalo s svojimi društvi in ostalimi četrtnimi skupnostmi. Predsednica ČS Polje je nato ponosno predala repliko ZPE predsedniku ČS Dravlje, Marku Zibelniku. Predsednik je povedal, da je zeleno ambasadorstvo odgovornost in velik izziv. Vse četrtne skupnosti so bile do sedaj resnično neverjetne in prepričan je, da bodo tudi ČS Dravlje. V to tudi ne dvomi, saj kot pravi sam, so njeni prebivalci najbogatejši v srcu. Prisotne je povabil, da si ogledajo program in njihove prireditve, ter da se jih udeležijo v čim večjem številu.

Za konec so učenci OŠ Miška Kranjca zapeli še nekaj pesmi ter zaigrali na harmoniko. Sledilo je druženje ob slastnih prigrizkih in odlični torti.

 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.