EN SL

Zelena ambasadorka postala ČS Moste

Zelo aktivni trije tedni nas čakajo.

Zelena ambasadorka postala ČS Moste

Zelo aktivni trije tedni nas čakajo.

Četrtna skupnost Moste je v ponedeljek, 25.4.2016, prevzela štafeto od Četrtne skupnosti Golovec. Dogodek so odprli učenci OŠ Ketteja in Murna z Zdravljico in himno ZPE. Vsem zbranim je toplo dobrodošlico izrekel ravnatelj OŠ Ketteja in Murna, g. Saša Kožuh. Predsednik ČS Golovec, g. Aleš Dakić, je nato predal repliko nagrade ZPE novi ambasadorki. Predsednici ČS Moste, ge. Stanislavi Mariji Ferenčak Marin, je zaželel čim več uspešnih zelenih projektov ter izrazil željo, da bi bilo medsosesko sodelovanje med obema četrtnima skupnostnima še naprej tako dobro.

Ga. Ferenčak Marin je štafeto prevzela s ponosom. Vse zbrane je povabila na dogodke ki jih pripravljajo v njihovi četrtni skupnosti ter na info točki pred Mestno hišo (v napovedniku). Nadaljevali bodo z akcijo ČLOVEK in pod sloganom Za domačimi ljubčki ne ostajajo kupčki razdeljevala bio razgradljive vrečke za pasje iztrebke. Z osrednjo čistilno akcijo pa želijo spodbujati vrtnarjenje zato bodo vreče odpadkov menjali za sadiko rožice. Sledil je nagovor župana, g. Zorana Jankovića. Ponovno je poudaril solidarnost in povedal da smo edina evropska prestolnica s programom Zero Waste. Torej lepo, lepše, Ljubljana. 

V nadaljevanju so otroci poskrbeli še za kulturni del programa. Ravnatelj je povabil župana in ekipo na ogled okolja šole. Sledilo je druženje ob sveže pečenih palačinkah.  V paviljonu info točke pred Mestno hišo si boste lahko med 26.4. in 3.5.2016 ogledali razstavo risbic, ki jo pripravljajo učenci OŠ Ketteja in Murna z naslovom Naše Kodeljevo. 11.5.2016 pa od 17.00 ure dalje ČS Moste pripravlja pester program. Predstavili se bodo s petjem, plesom ter med mimoidoče razdelili sadike cvetja in bio razgradljive namenske vrečke za pobiranje pasjih iztrebkov. Podroben program objavljamo tukaj.

Lepo bo, vabljeni! 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.