EN SL

Avtobusi LPP

Vozijo tudi na metan. Za čisto Ljubljano.

ZADOVOLJNI Z JAVNIM PREVOZOM

Redno posodabljanje voznega parka ljubljanskih avtobusov in opremljanje avtobusnih postajališč s sodobnimi prikazovalniki, ki napovedujejo prihod naslednjih avtobusov, sta le dva od številnih razlogov, zaradi katerih je po raziskavi Eurobarometra konec leta 2012 kar 78 % Ljubljančanov izrazilo zadovoljstvo s kakovostjo javnega prevoza v mestu. 

UDOBNO POTOVANJE

Posodabljanje voznega parka LPP je v zadnjih šestih letih občutno prispevalo k udobnemu potovanju z mestnimi avtobusi in obenem izboljševanju zdravega življenjskega okolja. V omenjenem obdobju smo kupili sto trideset novih, okolju prijaznih avtobusov, ki ustrezajo najvišjim evropskih standardom. Na avtobus lahko počakate tudi na urejenem P + R Barje, kjer je zeleni ambasador Žiga posnel video. 

VES ČAS POSODABLJAMO

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa je od leta 2016 bogatejši za 38 novih avtobusov na stisnjen zemeljski plin, to je kar 30 % voznega parka mestnega potniškega prometa. Z nakupom avtobusov se je zmogljivost Ljubljanskega potniškega prometa v jutranjih konicah povečala, kar je še posebej pomembno za najbolj obremenjene linije. V letu 2016 smo kupili še turistični vlakec na električno energijo URBAN in 20 EURBANOV, s katerimi bomo izvajali storitev prevoz na klic po predhodno objavljenem voznem redu in prilagodljivem voznem redu. 

avtobusi LPP

NAJVEČJI AVTOBUSNI PREVOZNIK POTNIKOV V SLOVENIJI

Ljubljanski potniški promet skrbi za varen, zanesljiv in udoben javni prevoz v Mestni občini Ljubljana in na območju 16 primestnih občin v osrednji slovenski regiji. Celotna flota 285 avtobusov prepelje na dan več kot 200.000 potnikov dnevno. Sodobni in okolju prijazni nizkopodni avtobusi so vodeni iz prometno nadzornega centra LPP s pomočjo satelitskega sistema sledenja vozil.   

Avtobusi LPP

MINI ANKETA

S kakšnim namenom se peljete z avtobusom LPP?

Ko grem v službo, šolo.
53% (34 glasov)
Ko grem po opravkih ali se dobim s prijatelji.
22% (14 glasov)
Peljem se res samo takrat, ko ni druge možnosti.
16% (10 glasov)
Se ne vozim z avtobusom.
6% (4 glasovi)
Ko parkiram avtomobil na P+R in kombiniram z avtobusom.
3% (2 glasova)
Skupno glasov: 64

VOZNI PARK LPP

Vozila LPP imajo elektronski plačilni sistem, klimatske naprave, notranje in zunanje prikazovalnike, digitalne informativne zaslone, video sistem za preventivno preprečevanje nasilja, glasovne napovednike za slepe in slabovidne ter opremo za osebe s posebnimi potrebami. Potniki lahko vstopajo na več kot 900 postajališčih, med njimi so najbolj pretočna opremljena s prikazovalniki prihodov avtobusov.

  ŠTEVILO POTOVANJ NA LINIJI 18
2012 79689
2013 88665
2014 325665

ALI VESTE?

V imenu trajnostne mobilnosti lahko na svojih spletnih straneh vzpostavite rubriko »Kako do nas?«, in sicer s povezavo na »Načrtovanje poti z LPP« v Google zemljevidih. Povezava je bila izdelana posebej za LPP in prikaže možnosti potovanja v mreži linij mestnega in medkrajevnega potniškega prometa LPP do določenega cilja.

Vseh

224

mestnih avtobusov je klimatiziranih.

Vseh

224

je opremljenih z notranjimi prikazovalniki nad voznikom.

Vseh

224

mestnih avtobusov je opremljenih s prostorom za osebe z oviranostmi in otroške vozičke.

Kar

166

mestnih avtobusov ima video nadzorni sistem.

voznica avtobusa

Več kot

39

milijonov potovanj

z LPP v letu 2014.

Kar

502.88

km

meri dolžina linij LPP.

Kar

57

odstotkov

je okolju prijaznih avtobusov ter v skladu z najnovejšimi evropskimi standardi.

#ZELENAPRESTOLNICA2016 #LJZATE 

Zaobljubljam se, da se bom v letu 2016 vsaj trikrat zapeljal/a s svojim kolesom ali s kolesom iz sistema BicikeLJ.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.